Sastāvdaļas
-
Zivju vai dārzeņu buljons1 L
-
Sīpols1 gabali
-
Eļļa1 ēdamk.
-
Graudu maisījums Gudrie Graudi200 g
-
Tīģergarneles150 g
-
Svaigs lasis100 g
-
Jūras velšu kokteilis150 g
-
Smalcināti tomāti savā sulā200 g
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Saulē kaltēti tomāti50 g
-
Sāls1 Pēc garšas
-
Citronpipari1 šķipsniņa (-s)
-
Rozmarīns1 šķipsniņa (-s)
-
Lociņi1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Jūras veltes liec bļodā, lasi sagriez mazos gabaliņos, pievieno sasmalcinātu ķiploku, tomātus, garšvielas, zaļumus, visu sajauc un ļauj ievilkties.
Uzvāri buljonu vai izmanto gatavu.
Apcep sasmalcinātu sīpolu olīveļļā, pievieno graudus un pakāpeniski lej klāt buljonu, apmaisot, līdz graudi gatavi.
Jūras veltes karsē katliņā, līdz tās gatavas (garneles no tumšām pārvēršas par rozīgām), pievieno uzvārītajiem graudiem un pasniedz, pārkaisot zaļumus.