Gurķu un mencas maizītes

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Gurķu un mencas maizītes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Atlaidināta menca
     300 g
  • Pētersīļi
      3 zariņi
  • Baziliks
      3 zariņi
  • Saldskābmaize
     4 šķēlīte (-s)
  • Sviests
     40 g
  • Gurķi
     500 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     8 tējk.
  • Citrona miza
     0.5 gab.
  • Ikri
      pēc garšas
  • Paipalu olas
     8 gab.
  • Dilles
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tvaicējamā sietā liec pētersīļu un bazilika kātus un virsū zivi.

Tvaicē apmēram 5–7 minūtes, tad noņem no karstuma.

Maizi apsmērē ar istabas temperatūras sviestu (cik vēlies). 

Virsū liec mencu, gurķi (plānās garenās sķēlēs) un ikrus.

Uzlej eļļu, uzkaisi sarīvētu citrona miziņu, kārto ikrus un vārītu olu pusītes. 

Uzber sāli un piparus, dekorē ar dillēm un pasniedz.

Saistītās receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti