Hot Buttered Rum

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Hot Buttered Rum
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Sastāvdaļas

  • Tumšais rums
     100 ml
  • Brūnais cukurs
     1 ēdamk.
  • Malts kanēlis
     2 šķipsniņa (-s)
  • Malts muskatrieksts
     2 šķipsniņa (-s)
  • Sviests
     2 tējk.
  • Karsts ūdens
     200 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Silts kokteilis vēsam vakaram, kas radies pavisam senos laikos, kad ar alkoholu bieži vien kopā tika patērēts arī kas ēdams. Šajā gadījumā ar rumu, lai sasildītos un uzlabotu arī veselību tiek lietots izkausēts sviests. Karstais dzēriens kas lieliski sasildīs un dos labsajūtu.

Karstam ūdenim pievieno cukuru, garšvielas un izkausētu sviestu.
Kad izveidojies viendabīgs dzēriens, pievieno rumu.
Dekorē ar kanēļa standziņu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes