Humuss

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Humuss
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Konservēti turku zirņi
     400 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Tahini
     50 g
  • Olīveļļa pirmā spieduma
     300 ml
  • Kūpināta paprika
      pēc garšas
  • Citrons
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Turku zirņus nokās un paskalo zem tekoša ūdens.

Liec blenderī kopā ar tahini, mizotu ķiploku, 250ml olīveļļas un blenderē. Ja vēlies, lai humuss ir krēmīgāks, pievieno vēl olīveļļu.

Pievieno sāli un citrona sulu.

Pasniedzot pārlej pāri nedaudz olīveļļu un uzber paprikas pulveri.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes