Jaukto lapu salāti ar krāsnī ceptu jēra gaļu

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • jaukto lapu salātu
     100 g
  • dažādu dīgstu (sinepju, saulespuķu, redīsu) sauja piparmētru lapiņu
     40 g
  • zaļo zirnīšu
     250 g
  • mazas vārītas bietes, sagrieztas mazākos gabalos
     2 gab.
  • vārītas kinojas (novāri 50 g kinojas + 50 g ūdens)
     100 g
  • grauzdētu Indijas riekstu
     50 g
  • aioli mērces
     50 g

gaļai

  • jēra šķiņķa bez kaula
     300 g
  • olīveļļas cepšanai
     1 ĒK
  • jūras sāls
      pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieliska un viegla garšu kombinācija.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Jēra šķiņķi ierīvē ar olīveļļu, sāli, pipariem.

Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, apcep gaļu no visām pusēm, tad liec krāsnī un cep aptuveni 10–12 minūtes.

Pēc izcepšanas ļauj gaļai atpūsties vismaz 5 minūtes, lai sulas savelkas gaļas šķiedrās.

Pa to laiku noskalo un nožāvē salātus un dīgstus, kārto traukā.

Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un mērci. Sagriez jēra gaļu plānās šķēlītēs, pievieno salātiem un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!