Jaukto lapu salāti ar krāsnī ceptu jēra gaļu

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Jaukto lapu salāti ar krāsnī ceptu jēra gaļu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Salātu maisījums
     100 g
  • Dažādi dīgsti (sinepju, saulespuķu, redīsu)
     40 g
  • Zaļie zirnīši
     250 g
  • Bietes vārītas
     2 gab.
  • Vārīta kvinoja
     100 g
  • Indijas rieksti (grauzdēti)
     50 g
  • Aioli mērce
     50 g
  • Piparmētru lapiņas
     1 sauja (-s)

Gaļa

  • Jēra šķiņķis bez kaula
     300 g
  • Olīveļļa cepšanai
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieliska un viegla garšu kombinācija.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Jēra šķiņķi ierīvē ar olīveļļu, sāli, pipariem.

Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, apcep gaļu no visām pusēm, tad liec krāsnī un cep aptuveni 10-12 minūtes.

Pēc izcepšanas ļauj gaļai atpūsties vismaz 5 minūtes, lai sulas savelkas gaļas šķiedrās.

Pa to laiku noskalo un nožāvē salātus un dīgstus, kārto traukā. Vārītas bietes sagriez mazākos gabalos. Novāri kvinoju (50 g kvinojas + 50 g ūdens).

Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un mērci. Sagriez jēra gaļu plānās šķēlītēs, pievieno salātiem un pasniedz.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes