Jēra ribiņas

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Jēra ribiņas
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Jēra ribiņas (kauliņi)
     9 gabali
  • Eļļa
      cepšanai

Glazūra

  • Citrona sula un miziņas
     1 gabali
  • Laima sula un miziņas
     1 gabali
  • Apelsīna sula un miziņas
     1 gabali
  • Greipfrūta sula un miziņas
     1 gabali
  • Citronzāle
      1 stiebriņš
  • Medus
     5 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieliskas citrusaugļu garšas nianses.

Katlā ielej visu citrusu sulas, pievieno citrusu miziņas (smalki sarīvētas), citronzāli, medu un novāri, līdz izveidojas aromātiska glazūra.

Sakarsē krāsni 150‒160 grādus karstu.

Jēra ribiņām nogriez visas cīpslas un nosusini.

Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu un nedaudz apcep ribiņas, līdz tās apbrūninās. Tad pārlej ar glazūru un liec krāsnī sautēties uz apmēram 30‒45 minūtēm, līdz gaļa labi nāk nost no kaula. Pasniedz.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Salāti ar prošuto

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Truša salāti

12min • Viegli