Jūras zupa ar njoki

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Jūras zupa ar njoki
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Burkāni
     2 gab.
  • Selerijas kāti
     2 gabali
  • Vārīta kukurūza
     1 gabali
  • Njoki
     250 g
  • Gī sviests
     1.5 ēdamk.
  • Mīdijas
     1 kg
  • Kalmārs
     300 g
  • Sauss baltvīns
     100 ml
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Šalotes sīpols (smalki sakapāts)
     1 gab.
  • Buljons
     1 L
  • Svaigas dilles (sakapātas)
     1 bunte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielā katlā ar vāku izkausē sviestu, pievieno sagrieztus burkānus un seleriju kātus, sīpolu un ķiploku.
Sautē, pievienojot baltvīnu un mīdijas.
Uzliec vāku un sautē 3 minūtes.
Izņem no katla mīdijas un attīri tās no čaulas.
Pievieno katlā buljonu un vāri zupu, līdz saknes mīkstas.
Zupai pievieno smalkāk sagrieztu kalmāru un njoki.
Aptuveni minūti, pirms zupa gatava, liec klāt attīrīto mīdiju gaļu un svaigi sakapātas dilles.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Lingvini ar krēmīgām mīdijām

20min • Vidēji grūti

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Miso buljona zupa

10min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-vaikalā.