Sastāvdaļas
-
Burkāni2 gab.
-
Selerijas kāti2 gabali
-
Vārīta kukurūza1 gabali
-
Njoki250 g
-
Gī sviests1.5 ēdamk.
-
Mīdijas1 kg
-
Kalmārs300 g
-
Sauss baltvīns100 ml
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Šalotes sīpols (smalki sakapāts)1 gab.
-
Buljons1 L
-
Svaigas dilles (sakapātas)1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Jūras zupa ar njoki
Lielā katlā ar vāku izkausē sviestu, pievieno sagrieztus burkānus un seleriju kātus, sīpolu un ķiploku.
Sautē, pievienojot baltvīnu un mīdijas.
Uzliec vāku un sautē 3 minūtes.
Izņem no katla mīdijas un attīri tās no čaulas.
Pievieno katlā buljonu un vāri zupu, līdz saknes mīkstas.
Zupai pievieno smalkāk sagrieztu kalmāru un njoki.
Aptuveni minūti, pirms zupa gatava, liec klāt attīrīto mīdiju gaļu un svaigi sakapātas dilles.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.