Kanēļmaizītes ar vaniļas glazūru

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 1h 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Kanēļmaizīšu mīklai

  • Piens
     100 ml
  • Kefīrs
     150 ml
  • Dzīvais raugs
     20 g
  • Cukurs
     120 g
  • Sāls
     ½ TK
  • Milti
     450 g
  • Sviests
     150 g

Kanēļa sviestam

  • Kardamona pulveris
     2 TK
  • Kanēlis pulverī
     2 TK
  • Ola
     1 gab.
  • Cukurs
     80 g
  • Sviests
     50 g

Vaniļas glazūrai

  • Pūdercukurs
     150 g
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Piens
     50 ml
  • Izkausēts sviests
     2 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklai - pienu uzsildi, tad jauc kopā ar olu, cukuru, sāli, raugu, kefīru un sviestu. Visu uzputo līdz viendabīgai konsistencei.

Tad pakāpeniski pievieno miltus un 10 minūtes izmīca līdz viendabīgai masai un  atstāj uz 1 stundu uzbriest istabas temperatūrā.

Tikmēr uztaisi kanēļa sviestu – olu, cukuru, sviestu, pulverus liek bļodā un uzputo līdz viendabīgai konsistencei.

Kad mīkla uzrūgusi, tad to izklāj uz galda ar nedaudz miltiem un izrullē līdz aptuveni centimetru plakana.

Augšējo daļu pārsmērē ar kanēļa sviestu un tad rūpīgi satin ruletē.

Ruleti griez aptuveni 2-3 cm biezu un liec cepties krāsnī uz 25-30 minūtēm 180 grādos.

Glazūrai iztīra vaniļas pāksti no sēklām un liec katliņā ar visu pāksti, klāt pievieno sviestu, pienu un pūdercukuru. Uzsildi un iemaisi viendabīgā konsistencē.

Kad maizītes gatavas, tad tās uzreiz pārlej ar vaniļas glazūru.

Maizītēm ļauj atdzesēties vismaz 5 minūtes pirms pasniegšanas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!