Karaliskie ogu salāti

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Karaliskie ogu salāti

Sastāvdaļas

Salāti

  • Avenes
     200 g
  • Salātu galviņa
     1 gab.
  • Sasmalcināti burkāni
     200 g
  • Gurķis
     15 šķēlīte (-s)
  • Ķiršu tomāti (sagriezti uz pusēm)
      9 gab.

Citrusaugļu mērce

  • Apelsīnu sula
     100 ml
  • Citronu sula
     2 ēdamk.
  • Augu eļļa
     1 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Saldo augļu un dzīvespriecīgo dārzeņu kombinācija padara tos par karaliskiem salātiem. Vari pat aizstāt dažus augļus vai dārzeņus ar citiem un gatavot tos tieši tā, kā tev patīk! Uzdrošinies būt radošs.

Rūpīgi noskalo salātus ar aukstu ūdeni un pēc tam nosusini lapas ar papīra dvieļiem.
Salātus saplēs kumosa lieluma gabaliņos un uzliec dažus uz katra salātu šķīvja.
Salātiem pāri kārto rīvētus burkānus, vairākas gurķu šķēles un karoti svaigu zirņu.
Pievieno vairākas ogas un pārkaisi sagrieztas mandeles.
Nelielā traukā sakul citrusaugļu mērces sastāvdaļas.
Uzlej mērci uz salātiem un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti