Karstais rudens augļu kārtojums ar pekanriekstiem un saldējumu

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Āboli
     4 gab.
  • Plūmes
     6 gab.
  • Dzērvenes
     200 g
  • Sviests
     200 g
  • Milti
     300 g
  • Brūnais cukurs
     300 g
  • Pekanrieksti
     300 g
  • Malts kanēlis
     2 ĒK
  • Maltas krustnagliņas
     1 ĒK
  • Sāls
     1 TK

Pasniegšanai

  • Plombīra vai vaniļas saldējums
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Cepamajā veidnē kārto pusšķēlītēs sagrieztus, nemizotus ābolus un plūmes – apmēram pusi no kopējā daudzuma.

Pārkaisi ar 150 gramiem cukura un pārliec ar apmēram trešo daļu sviesta piciņās.

Pāri ber pusi riekstu un dzērveņu, pārkaisi ar garšvielām.

 

Tad liec veidnē atlikušos ābolus un plūmes.

Otru pusi cukura un sviesta samīci ar sāli un miltiem un sadrupini pāri āboliem. 

Pārkaisi ar atlikušajiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām.

Cep 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst brūna. 

Sadali porcijās un pasniedz ar saldējumu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.