Sastāvdaļas
Augļu kārtojums
-
Āboli4 gabali
-
Plūmes6 gabali
-
Dzērvenes200 g
-
Sviests200 g
-
Milti300 g
-
Brūnais cukurs300 g
-
Pekanrieksti300 g
-
Kanēlis2 Ēdamkarote
-
Krustnagliņas1 Ēdamkarote
-
Sāls1 Tējkarotes
Dekors
-
Plombīra vai vaniļas saldējumspēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Cepamajā veidnē kārto pusšķēlītēs sagrieztus, nemizotus ābolus un plūmes – apmēram pusi no kopējā daudzuma.
Pārkaisi ar 150 gramiem cukura un pārliec ar apmēram trešo daļu sviesta piciņās.
Pāri ber pusi riekstu un dzērveņu, pārkaisi ar garšvielām.
Tad liec veidnē atlikušos ābolus un plūmes.
Otru pusi cukura un sviesta samīci ar sāli un miltiem un sadrupini pāri āboliem.
Pārkaisi ar atlikušajiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām.
Cep 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst brūna.
Sadali porcijās un pasniedz ar saldējumu.