Karstais rudens augļu kārtojums ar pekanriekstiem un saldējumu

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Karstais rudens augļu kārtojums ar pekanriekstiem un saldējumu
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

Augļu kārtojums

  • Āboli
     4 gab.
  • Plūmes
     6 gabali
  • Dzērvenes
     200 g
  • Sviests
     200 g
  • Milti
     300 g
  • Brūnais cukurs
     300 g
  • Pekanrieksti
     300 g
  • Kanēlis
     2 ēdamk.
  • Krustnagliņas
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.

Dekors

  • Plombīra vai vaniļas saldējums
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Cepamajā veidnē kārto pusšķēlītēs sagrieztus, nemizotus ābolus un plūmes – apmēram pusi no kopējā daudzuma.

Pārkaisi ar 150 gramiem cukura un pārliec ar apmēram trešo daļu sviesta piciņās.

Pāri ber pusi riekstu un dzērveņu, pārkaisi ar garšvielām.

Tad liec veidnē atlikušos ābolus un plūmes.

Otru pusi cukura un sviesta samīci ar sāli un miltiem un sadrupini pāri āboliem. 

Pārkaisi ar atlikušajiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām.

Cep 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst brūna. 

Sadali porcijās un pasniedz ar saldējumu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti