Sastāvdaļas
-
Vidēja lieluma kartupeļi6 gab.
-
Rīvmaize150 g
-
Rīvēts Parmas siers200 g
-
Lieli tomāti3 gab.
-
Lieli sarkanie sīpoli2 gab.
-
Raudene3 ēdamk.
-
Sāls2 tējk.
-
5 piparu maisījums1 ēdamk.
-
Olīveļļa75 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Nomizotus kartupeļus pārgriez uz pusēm, sagriez puscentimetru biezās ripās un liec bļodā ar aukstu ūdeni.
Sajauc rīvmaizi ar 150 g siera.
Izņem kartupeļus no ūdens, nenoslaukot apviļā rīvmaizes un siera maisījumā.
Ievieto lēzenā cepamtraukā 22 x 33 cm izmērā.
Pārpalikušo siera maisījumu, pusi sāls, piparu un raudenes uzkaisa pa virsu un kārto virsū plāni sagrieztus tomātus un sīpolus.