Kartupeļi Mundierī

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Kartupeļi Mundierī
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pildījums

  • Pupiņas I Love Eco
     300 g
  • Burkāni
     50 g
  • Olīveļļa Rimi Light
     30 ml
  • Selerijas sakne
     50 g
  • Tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem
     300 g
  • Siers
     30 g

Kartupeļi

  • Lieli kartupeļi
     2 gab.
  • Sviests
     2 tējk.
  • Sāls
     2 šķipsniņa (-s)
  • Folija loksnes
      2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo un nosusini kartupeļus.

Katru kartupeli liec folijā ar sāli un sviestu, cieši ietin un kārto cepamtraukā, kurā ielietas 2 glāzēs verdoša ūdens.

Cep 200 grādos stundu līdz pusotru.

Tikmēr sagatavo pildījumu.

Apcep olīveļļā smalki sagrieztu seleriju un burkānu, pievieno pupiņas un tomātu mērci, visu savāri uz lēnas uguns.

Gatavo kartupeļu mizās iegriez krustu un ar dakšu saspaidi kartupeļa mīkstumu biezenī.

Pildi kartupeļos pupiņas, pārrīvē pāri sieru un liec atpakaļ cepeškrāsnī uz vēl 15 minūtēm.

Pasniedz karstu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti