Kartupeļu fokača

  • Gatavošana 55min
  • Viegli
Kartupeļu fokača
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Fokača

  • Kartupeļi
     800 g
  • Ola
     1 gab.
  • Auzu milti
     2 Ēdamkarote
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Melnie pipari
     1 Tējkarotes
  • Ķiploku pulveris
     0.5 Tējkarotes
  • Oregano
     1 Tējkarotes

Pildījums

  • Tomātu mērce
     2 Ēdamkarote
  • Siers 10%
     120 g
  • Saldais kartupelis
     1 gabali
  • Ziedkāposts
     0.13 Gabali
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
 

Sarīvē vai sablendē kartupeļus, nomizotus vai ar mizu.
 

Liec marlē un nospied lieko sulu. 

Sausai kartupeļu masai pievieno sāli, piparus, olu un miltus, kā arī to stērķeli (cieti), kura nosēdusies nolietajai kartupeļu sulai.
 

Masu liec uz cepamā papīra, uz pannas un izlīdzini 2-5 mm biezumā. 

Pacep 10 minūtes cepeškrāsnī.
 

Tad apsmērē to ar tomātu mērci, uzrīvē daļu siera. 

Pa virsu liec plānās šķēlēs sagrieztus dārzeņus, plucinātu baziliku un pārkaisi ar atlikušo sieru. 

Pārlej ar eļļu un liec atkal cept, samazinot temperatūru līdz 175 grādiem. 

Cep vēl 25 minūtes.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti