Kartupeļu klimpas ar mazo šampinjonu mērci

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Kartupeļu klimpas ar mazo šampinjonu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Klimpas

  • Vārīti kartupeļi
     200 g
  • Olas
     3 gab.
  • Milti
     150 g

Mērce

  • Eļļa cepšanai
     2 Ēdamkarote
  • Mazie šampinjoni I Love Eco
     250 g
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Saldais krējums
     150 ml
  • Timiāna lapiņas
      2 zariņi
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ēdiens ar meža garšu.

Kartupeļiem pievieno olas un miltus un kārtīgi izmīci, līdz masa vairs nelīp pie rokām.

Liec masu uz virtuves dēlīša, ar mīklas rulli izrullē desiņas un sagriez sev tīkamos lielumos, izveidojot kartupeļu klimpas.

Pannā sakarsē eļļu un apcep tajā šampinjonus (sagrieztus daiviņās), līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Pievieno sīpolus (nomizotus, smalki sakapātus) un cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

Tad pievieno saldo krējumu, timiānu (sasmalcinātu), sāli un piparus un vāri mērci vēl apmēram 2 minūtes.

Katlā uzvāri 3 l ūdens, liec tajā klimpas un vāri 3 minūtes, līdz tās uzpeld virspusē. Pēc tam nokās. Pasniedz klimpas kopā ar šampinjonu mērci.

Saistītās receptes

Suši kūka

3h • Vidēji grūti

Pupiņu čili

20min • Viegli