Kartupeļu krēmzupa ar čurkstīti

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Kartupeļu krēmzupa ar čurkstīti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     1 Ēdamkarote
  • Eļļa cepšanai
     2 Ēdamkarote
  • Kartupeļi
     3 gabali
  • Puravs
     1 Gabali
  • Karsts dārzeņu buljons
     1.5 L
  • Sarīvēts parmezāna siers
     1 Ēdamkarote
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Kūpinātas bekona šķēlītes
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krēmīga un maiga zupa ar kraukšķīgām bekona šķēlēm. Mmmm!

Katliņā sakarsē sviestu un 1 ēd.k. eļļas.

Pievieno kartupeļus (nomizotus, sagrieztus gabaliņos) un puravus (sagrieztus šķēlītēs) un cep uz vidēji mazas liesmas, līdz puravi kļūst caurspīdīgi.

Tad pievieno buljonu un vāri, līdz kartupeļi ir mīksti.

Sablenderē un izkās zupu caur sietu, lai tā būtu krēmīgāka.

Lej zupu atpakaļ katliņā un karsē. Pievieno sieru un saldo krējumu un pavāri vēl 3-5 minūtes.

Pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep tajā plānās bekona šķēlītes, līdz bekons ir kraukšķīgs un čurkst.

Pasniedz zupu kopā ar kraukšķīgo bekonu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Salāti ar prošuto

10min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes