Kartupeļu krēmzupa ar čurkstīti

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Kartupeļu krēmzupa ar čurkstīti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Eļļa cepšanai
     2 Ēdamkarote
  • Kartupeļi
     3 gab.
  • Puravs
     1 gab.
  • Karsts dārzeņu buljons
     1.5 L
  • Sarīvēts parmezāna siers
     1 ēdamk.
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Kūpinātas bekona šķēlītes
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krēmīga un maiga zupa ar kraukšķīgām bekona šķēlēm. Mmmm!

Katliņā sakarsē sviestu un 1 ēd.k. eļļas.

Pievieno kartupeļus (nomizotus, sagrieztus gabaliņos) un puravus (sagrieztus šķēlītēs) un cep uz vidēji mazas liesmas, līdz puravi kļūst caurspīdīgi.

Tad pievieno buljonu un vāri, līdz kartupeļi ir mīksti.

Sablenderē un izkās zupu caur sietu, lai tā būtu krēmīgāka.

Lej zupu atpakaļ katliņā un karsē. Pievieno sieru un saldo krējumu un pavāri vēl 3-5 minūtes.

Pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep tajā plānās bekona šķēlītes, līdz bekons ir kraukšķīgs un čurkst.

Pasniedz zupu kopā ar kraukšķīgo bekonu.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti