Kartupeļu pankūkas ar ikriem

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Kartupeļu pankūkas ar ikriem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Kartupeļu pankūkas

  • Jaunie kartupeļi
     1 kg
  • Šalotes sīpoli
     2 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Ola
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Timiāna lapiņas
     1 Tējkarotes
  • Pētersīļi
     1 Tējkarotes

Krēms

  • Svaigs krēmsiers
     200 g
  • Mārrutki
     1 Ēdamkarote
  • Citrona miza
     0.5 gabali
  • Parmezāns
     30 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Foreles vai laša ikri
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Samaisi visas krēma sastāvdaļas (citrona mizu un parmezānu smalki sarīvē).

Uzvāri katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pieber sāli un ieliec kartupeļus.

Vāri, līdz tie ir pusgatavi.

Nokās, nedaudz atdzesē, sarīvē kopā ar ķiploku un smalki sakapātu sīpolu.

Pievieno sāli, piparus, smalki sakapātu pētersīli, timiānu un olu un samaisi.

Izveido pankūkas un noliec malā.

 

Sakarsē pannā eļļu, cep pankūkas uz vidējas (drīzāk lielas) liesmas, lai apbrūnē un vienmērīgi izkarst. 

Uzliec uz salvetes, lai notek liekā eļļa, tad kārto šķīvī ar krēmu un ikriem. 

Pasniedz vienas pašas, ar salātiem vai zaļumiem.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes