Kartupeļu pankūkas ar krējumu
-
Gatavošana 20min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Kartupeļi (mazgāti, ar mizu)300 g
-
Sāls1 tējk.
-
Sīpolloki1 kāts
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Eļļa (cepšanai)40 ml
-
Kartupeļu ciete1 tējk.
-
Citrons0.5 gab.
-
Krējums2 ēdamk.
-
Balzamiko krēms1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sarīvē kartupeļus un apber ar sāli.
Sagriez lociņus un pievieno kartupeļiem.
Kartupeļus liec dvielī un izspied visu lieko šķidrumu.
Sausai kartupeļu masai piespied ķiploku, pieber kartupeļu cieti, ja nepieciešams pieber vēl sāli.
Kartupeļu masu izrullē pēc iespējas plānāku, liekot to starp diviem cepamiem papīriem.
Sakarsē pannu, pielej eļļu un liec cepties pankūku.
Cep līdz tā zeltaini brūna.
Pasniedzot pārrīvē ar citrona mizu un pārslaki ar sulu.
Krējumam pievieno eļļu un balzamiko krēmu.