Kartupeļu putra ar mocarellu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Kartupeļu putra ar mocarellu
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kartupeļi
     1 kg
  • Timiāna lapiņas
     1 Ēdamkarote
  • Citrona miza
     0.5 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Lauru lapa
      1 gab.
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Olīveļļa Extra Virgin
     30 ml
  • Siers Grana Padano
     20 g
  • Sviests
     20 g
  • Kūpināts jūras sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Siers Mozzarella Buffalo
     2 gabali
  • Zaļumi
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pievieno sagrieztu citrona mizu, timiānu, ķiploku, lauru lapu un sāli.

Vāri kartupeļus, kamēr ļoti mīksti, – ilgums atkarīgs no kartupeļu izmēra.

Kad gatavs, nokās, pietaupot apmēram 150 ml ūdens. Izņem no katla lauru lapu, pārējo saspaidi ar kartupeļu stampu (ne mikseri). 

Kad sāk veidoties putra, visu laiku maisot, pamazām lej klāt eļļu, pēc tam, aktīvi maisot, pievieno sviestu. 

Beigās papildini ar pataupīto kartupeļu ūdeni un nedaudz kūpinātas sāls, lai putra būtu tik krēmīga, kā tev patīk. 

Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz, virsū liekot mocarellu, no kuras katrs ēdājs pats nokniebj kādu gabalu.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti