Kartupeļu putra ar mocarellu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Kartupeļu putra ar mocarellu
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kartupeļi
     1 kg
  • Timiāna lapiņas
     1 ēdamk.
  • Citrona miza
     0.5 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Lauru lapa
      1 gab.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     30 ml
  • Siers Grana Padano
     20 g
  • Sviests
     20 g
  • Kūpināts jūras sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Siers Mozzarella Buffalo
     2 gab.
  • Zaļumi
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pievieno sagrieztu citrona mizu, timiānu, ķiploku, lauru lapu un sāli.

Vāri kartupeļus, kamēr ļoti mīksti, – ilgums atkarīgs no kartupeļu izmēra.

Kad gatavs, nokās, pietaupot apmēram 150 ml ūdens. Izņem no katla lauru lapu, pārējo saspaidi ar kartupeļu stampu (ne mikseri). 

Kad sāk veidoties putra, visu laiku maisot, pamazām lej klāt eļļu, pēc tam, aktīvi maisot, pievieno sviestu. 

Beigās papildini ar pataupīto kartupeļu ūdeni un nedaudz kūpinātas sāls, lai putra būtu tik krēmīga, kā tev patīk. 

Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz, virsū liekot mocarellu, no kuras katrs ēdājs pats nokniebj kādu gabalu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti