Kartupeļu sacepums

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     0.5 kg
  • Krēmsiers
     110 g
  • Sviests
     55 g
  • Čedara siers
     110 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sāls
     1 tējk.
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Eļļa
      trauka ietaukošanai
  • Lociņi
     10 g
  • Cepts bekons
     3 šķēlīte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļu sacepums

Kartupeļus nomizo un liec vārīties, kad tie ir gatavi, saspaidi putrā.

Pievieno sviestu, krēmsieru un saldo krējumu.
Visu ar mikseri saputo.

Iemaisi pusi no sarīvētā Čedaras siera, ķiploku, sāli un piparus.

Cepamo trauku ieeļļo ar eļļu un liec tajā kartupeļu biezputru.

Cep 180°C 30-35 min.

Pārkaisi ar atlikušo sieru un liec atpakaļ cepeškrāsnī līdz siers ir izkusis.

Kad gatavs to pārkaisi ar svaigiem lociņiem un drupinātiem bekona gabaliņiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti