Kartupeļu šķēlītes ar timiānu un citronu

  • Gatavošana 55min
  • Viegli
Kartupeļu šķēlītes ar timiānu un citronu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi (ideāli piemērotas šķirnes: “Almera”, “Adelina” vai “King Edward”)
     1.5 kg
  • Timiāns
      6 zariņi
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Olīveļļa "Rimi Light"
     2 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupelis ir viens no populārākajiem dārzeņiem lielākajā daļā pasaules. Tas ir unikāls produkts, ko var izmantot, gatavojot gan pamatēdienus, gan uzkodas, salātus un pat desertus. Vienkāršu, bet ļoti gardu kartupeļu ēdienu recepti piedāvā pavārs un “Rimi bērniem” eksperts Normunds Baranovskis.

Griez kartupeli plānās strēmelēs, tās nenogriežot līdz galam, bet gan atstājot vismaz divas trešdaļas kartupeļa nesagrieztas. 

Kad kartupeļi iegriezti, liec tos cepamajā traukā. Sajauc ar eļļu, timiānu, ķiploku (saspiestu ar visu mizu) un sāli. Sakārto kartupeļus tā, lai iegrieztā daļa “skatītos” uz augšu. Liec cepeškrāsnī 200 grādos uz 25–40 minūtēm (jo lielāki kartupeļi, jo ilgāk jācep). 

Pasniedzot pierīvē citrona miziņu un katram kartupelim iegrieztajās šķēlēs iepilini svaigo citrona sulu.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Karaliskie ogu salāti

20min • Viegli

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti