Kartupeļu un siera sacepums

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Kartupeļu un siera sacepums
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     20 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Jaunie kartupeļi
     600 g
  • Saldais krējums
     250 ml
  • Piens
     250 ml
  • Malts muskatrieksts
      pēc garšas
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Siers ar lakšiem šķēlēs
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šo ēdienu pirmajā dienā var gatavot kā pamatēdienu, bet otrajā, sagrieztu gabaliņos, pasniegt kā uzkodu.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
Pārgriez uz pusēm vienu ķiploka daivu.
Iesmērē 20 x 30 cm lielu keramisko pannu ar sviestu un tad ar ķiploka nogriezto daļu.

Katlā uzvāri pienu un saldu krējumu, līdz sāk mesties pirmais burbulis, pievieno plāni sagrieztas 2 ķiploka daivas, sāli, piparus un muskatriekstu.

Katlā ber kartupeļus un vāri 10 minūtes.
Tad pārliec pusi kartupeļu ar sviestu ieziestā cepamajā veidnē, pāri kārto vienu kārtu siera un otru pusi kartupeļu.
Pa virsu lej piena maisījumu, lai nosedz kartupeļus, kārto atlikušo sieru un cep 60 minūtes vienu līmeni zem vidējā, līdz kartupeļi kļūst zeltaini.
Pasniedz šādi vai arī atdzesē pilnībā, tad sagriez mazos gabaliņos, krāsnī sakarsē, līdz tie zeltaini, un pasniedz kā uzkodu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes