Kijevas kotlete ar svaigiem Latgales salātiem

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Kijevas kotlete ar svaigiem Latgales salātiem
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Kijevas kotlete

  • Vistas fileja
     2 gabali
  • Sviests
     80 g
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Rīvmaize
     150 g
  • Eļļa
      fritēšanai
  • Pētersīlis
      pēc garšas

Latgales gurķu salāti

  • Gurķi
     300 g
  • Sarkanais vai baltais sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Smaržīgie pipari
      6 gab.
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Sāls
     20 g
  • Cukurs
     50 g
  • Ābolu etiķis
     20 ml
  • Eļļa
     20 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sākumā nomizo ķiploku, sagriez smalkāk un izspaidi (ja ir iespēja piestā), pievieno sāli un kapātu pētersīli.

Liec pamazām klāt sviestu un izspaida līdz vienmērīgai masai.

Uztaisi divas apaļas bumbas, ietin pārtikas plēvē un liec saldētavā uz 10 minūtēm.

Vistas fileju liec ar ādas pusi pret dēlīti un griez pa vidu guļošā veidā neaizgriežot līdz galam (tā, lai var izklāt vienā lielā gabalā).

Sviesta masu ņem ārā un liec pa vidu vistai.

Vistai pārber sāli un piparus, tad to aizloka tā, lai sviests būtu noklāts no visām pusēm.

Vistu ietin plēvē veidojot apaļu formu. Liec saldētavā uz 30 minūtēm.

Vistu iztin no plēves un uzmanīgi panē miltos, tad olās, rīvmaizē, atkārto.

Uzsilda eļļu katlā līdz 180-200 grādiem. Tad ar putu karoti liec iekšā vistu fritēties līdz zeltaina (aptuveni 2 minūtes).

Fritēto vistu liec krāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm. Pirms pasniegšanas ļauj 5 minūtes tai nedaudz atdzist.

Svaigie Latgales gurķu salāti

Sajauc kopā etiķi, cukuru, sāli, eļļu un atstāj savilkties uz 5 minūtēm.

Gurķus un sīpolus griez pēc iespējas plānak, dilles smalki sakapā, ķiploku uzrīvē uz smalkās rīves.

Visu sajauc kopā vienā bļodā, tad liek ledusskapī uz 15 minūtēm ievilkties.

Kijevas kotlete

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Brusketas

15min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli

Hotdogi

25min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).