Ķirbju un kafijas zupa

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Ķirbju un kafijas zupa

Sastāvdaļas

  • Sviesta ķirbis
     2 Gabali
  • Saldais kartupelis
     2 Gabali
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ingvera sakne
      pēc garšas
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Ķirbju sēklas
      dekorēšanai
  • Kokosriekstu eļļa
     2 Ēdamkarote
  • Svaigs timiāns
      1 zariņš
  • Kafijas pupiņas
     45 g
  • Saldais krējums 35%
     300 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Franču bagete
     1 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo dārzeņus. Smalki sagriez ķirbi (pirms tam izņem sēklas) un saldo kartupeli.

Sasmalcini sīpolu un ķiplokus, sarīvē ingveru. 

Cep ķirbju sēklas krāsnī, kas uzkarsēta līdz 180° C apmēram 5 minūtes. 

Uzkarsē eļļu lielā katlā ar neslīdošu dibenu. Pievieno sīpolu, ingveru, ķiplokus, timiānu un nedaudz apcep. Tad pievieno ķirbi un saldo kartupeli. Cep pamaisot 5 minūtes. 

Samal kafijas pupiņas un uzvāri 100 ml kafijas. 

Ielej katliņā kafiju un tik daudz ūdens, lai tas pārklātu dārzeņus. Vāri uz lēnas uguns 35 minūtes vai līdz ķirbji un saldie kartupeļi ir pietiekami mīksti. Izņem timiānu. Pielej krējumu un uzvāri. 

Ar virtuves kombainu visu sasmalcini viendabīgā masā. Pievieno sāli un piparus. 

Pasniedz zupu ar franču bageti. Pa virsu uzkaisi apgrauzdētās ķirbju sēklas.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti