Ķirbju un kafijas zupa

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Ķirbju un kafijas zupa

Sastāvdaļas

  • Sviesta ķirbis
     2 gab.
  • Saldais kartupelis
     2 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ingvera sakne
      pēc garšas
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Ķirbju sēklas
      dekorēšanai
  • Kokosriekstu eļļa
     2 ēdamk.
  • Svaigs timiāns
      1 zariņš
  • Kafijas pupiņas
     45 g
  • Saldais krējums 35%
     300 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Franču bagete
     1 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo dārzeņus. Smalki sagriez ķirbi (pirms tam izņem sēklas) un saldo kartupeli.

Sasmalcini sīpolu un ķiplokus, sarīvē ingveru. 

Cep ķirbju sēklas krāsnī, kas uzkarsēta līdz 180° C apmēram 5 minūtes. 

Uzkarsē eļļu lielā katlā ar neslīdošu dibenu. Pievieno sīpolu, ingveru, ķiplokus, timiānu un nedaudz apcep. Tad pievieno ķirbi un saldo kartupeli. Cep pamaisot 5 minūtes. 

Samal kafijas pupiņas un uzvāri 100 ml kafijas. 

Ielej katliņā kafiju un tik daudz ūdens, lai tas pārklātu dārzeņus. Vāri uz lēnas uguns 35 minūtes vai līdz ķirbji un saldie kartupeļi ir pietiekami mīksti. Izņem timiānu. Pielej krējumu un uzvāri. 

Ar virtuves kombainu visu sasmalcini viendabīgā masā. Pievieno sāli un piparus. 

Pasniedz zupu ar franču bageti. Pa virsu uzkaisi apgrauzdētās ķirbju sēklas.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti