Klasisks Eggnog

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Klasisks Eggnog
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Sastāvdaļas

  • Vaniļas pāksts
      1 gab.
  • Olas dzeltenumi
     4 gab.
  • Olas baltumi
     4 gab.
  • Cukura sīrups
     100 ml
  • Saldais krējums (35%)
     100 ml
  • Piens
     500 ml
  • Konjaks vai brendijs
     150 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viens no populārākajiem Ziemassvētku kokteiļiem, kad paralēli kulinārijas brīnumiem virtuvē top arī šis dzēriens. Krēmīgs un maigs. Vairāk tiek pasniegts kā neliels deserta dzēriens.

Vaniļas pāksti atgriez vaļā un saturu liec bļodā.
Pievieno olas dzeltenumus un cukura sīrupu.
Puto ar elektrisko mikseri, līdz masa kļūst balta (2–3 min).
Pievieno saldo krējumu, pienu un konjaku un saputo viendabīgā masā.
Nokās caur sietiņu.
Atsevišķi saputo olu baltumus un iecilā tos iepriekš sajauktajā kokteilī.
Iegūto masu liec ledusskapī uz vairākām stundām.
Dekorē ar rīvētu muskatriekstu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes