Sastāvdaļas
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Olas dzeltenumi4 gab.
-
Olas baltumi4 gab.
-
Cukura sīrups100 ml
-
Saldais krējums (35%)100 ml
-
Piens500 ml
-
Konjaks vai brendijs150 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Viens no populārākajiem Ziemassvētku kokteiļiem, kad paralēli kulinārijas brīnumiem virtuvē top arī šis dzēriens. Krēmīgs un maigs. Vairāk tiek pasniegts kā neliels deserta dzēriens.
Vaniļas pāksti atgriez vaļā un saturu liec bļodā.
Pievieno olas dzeltenumus un cukura sīrupu.
Puto ar elektrisko mikseri, līdz masa kļūst balta (2–3 min).
Pievieno saldo krējumu, pienu un konjaku un saputo viendabīgā masā.
Nokās caur sietiņu.
Atsevišķi saputo olu baltumus un iecilā tos iepriekš sajauktajā kokteilī.
Iegūto masu liec ledusskapī uz vairākām stundām.
Dekorē ar rīvētu muskatriekstu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.