Kokosa saldējums ar cepumu gabaliņiem

  • Gatavošana 3h 20min
  • Viegli
Kokosa saldējums ar cepumu gabaliņiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kokosriekstu piens
     800 ml
  • Caurspīdīgs cukura sīrups
     250 ml
  • Laima sula
     2 gab.
  • Olas baltumi
     2 gab.
  • Olas dzeltenumi
     4 gab.
  • Baltais cukurs
     2 ēdamk.
  • Bezglutēna cepumi ICA
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā sakarsē kokosa pienu.

Sajauc kopā sīrupu un laima sulu.

Saputo olu dzeltenumu ar cukuru.

Atsevišķi saputo olu baltumus.

Kokosa pienam pievieno olu dzeltenumus un iecilā olu baltumus.

Pieber drupinātos cepumus un liec saldētavā, ik pēc 30 min. apmaisi.

Kopā darbību atkārto 4-5 reizes, kamēr saldējums ir pilnībā sastindzis.

Pasniedz trauciņos ar ogām vai bezglutēna vafeļu konusos.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tītara burgers

1h • Vidēji grūti

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli