Koši zeltains zivju sautējums
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Mencas, saidas vai hoki fileja400 g
-
Laša fileja300 g
-
Puravs0.5 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Sviests1 ēdamk.
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Sāls1 tējk.
-
Timiāns1 tējk.
-
Baziliks1 tējk.
-
Sauss baltvīns250 ml
-
Zivju buljona kubiņš1 gabali
-
Saldais krējums200 ml
-
Krējums Crème Fraiche100 ml
-
Ūdens200 ml
-
Safrāns0.5 g
-
Garneles ar čaulu300 g
-
Mīdijas150 g
-
Tomātu biezenis2 tējk.
Pasniegšanai
-
Ķiploku maize1 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ja zivis saldētas, tās atkausē. Noskalo un sagriež puravu. Nomizo un sakapā sīpolu.
Sviestu izkausē lielā katlā vai dziļā kastrolī. Sīpolu un puravu apcep dažas minūtes, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Iespiež ķiploku. Iemaisa tomātu biezeni, timiānu un baziliku. Mazliet pasautē.
Pievieno vīnu un buljona kubiņu. Dažas minūtes pavāra. Iemaisa saldo krējumu, crème fraiche, ūdeni un safrānu. Vāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Pievieno sāli garšai.
Zivi sagriež kumosos, liek katlā un pavāra vēl 7 minūtes.
Noloba garneles. Pievieno tās kopā ar notecinātām mīdijām.
Uzkarsē un pasniedz nekavējoties, vēlams, ar ķiploku majonēzi un siltu maizīti.