Krāsainie salāti

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • salātu mikslis paciņās
     2 gab.
  • ķiršu tomāti – pārgriezti uz pusēm
     200 g
  • kazas siers – sarīvēts uz rupjās rīves
     200 g
  • “Rāmkalnu” dzērveņu sukādes
     150 g
  • gurķis
     1 gab.
  • lociņi – sagriezti
      pēc garšas
  • ciedru rieksti
     100 g

Mērce

  • “Rāmkalnu sīrups”
     2 ĒK
  • balzametiķis
     2 ĒK
  • sojas mērce
     2 ĒK
  • lazdu riekstu eļļa vai olīveļļa
     4 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šie salāti ir tik krāsaini, kā mūsu Latvijas vasaras pļavas. Puķes nozied, bet šos salātus var gatavot visu gadu, un vasaras sajūta būs pat aukstākajā ziemā. Un, galvenais, visas sastāvdaļas ir nopērkamas RIMI nepārtraukti.

Šie salāti ir īpaši vērtīgi, kad dabā nav vitamīnu, jo sukādes satur ļoti daudz vitamīnu un minerālvielu.

Pēdējā laikā esmu ļoti iecienījusi lazdu riekstu eļļu. Tomēr tā ir dārgāka, un šai receptei tikpat labi var izmantot olīveļļu.

Noskalo salātus un nosusina. Ieliek lielā salātu bļodā.

Ciedru riekstus apbrūnina uz pannas. Eļļu nevajag, ciedru rieksti izdala eļļu, kad tos apcep.

Mikslim pa virsu uzber gurķi, tomātiņus, sieru, sukādes, riekstus un lokus. Bļodiņā vai krūzītē samaisa sīrupu, etiķi, sojas mērci un eļļu.

Pagaršo un pievieno vēl kādu no sastāvdaļas, ja trūkst garšas. Uzlej mērci un servē.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.