Krāsainie salāti

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Krāsainie salāti
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Salātu maisījums
     200 g
  • Ķiršu tomāti
     200 g
  • Kazas siers
     200 g
  • Dzērveņu sukādes “Rāmkalnu"
     150 g
  • Gurķis
     1 gabali
  • Loki
      pēc garšas
  • Ciedru rieksti
     100 g

Mērce

  • Sīrups “Rāmkalnu"
     2 Ēdamkarote
  • Balzamiko etiķis
     2 Ēdamkarote
  • Sojas mērce
     2 Ēdamkarote
  • Lazdu riekstu eļļa vai olīveļļa
     4 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šie salāti ir tik krāsaini, kā mūsu Latvijas vasaras pļavas. Puķes nozied, bet šos salātus var gatavot visu gadu, un vasaras sajūta būs pat aukstākajā ziemā. Un, galvenais, visas sastāvdaļas ir nopērkamas RIMI nepārtraukti.

Šie salāti ir īpaši vērtīgi, kad dabā nav vitamīnu, jo sukādes satur ļoti daudz vitamīnu un minerālvielu.

Pēdējā laikā esmu ļoti iecienījusi lazdu riekstu eļļu. Tomēr tā ir dārgāka, un šai receptei tikpat labi var izmantot olīveļļu.

Noskalo salātus un nosusina. Ieliek lielā salātu bļodā.

Ciedru riekstus apbrūnina uz pannas. Eļļu nevajag, ciedru rieksti izdala eļļu, kad tos apcep.

Mikslim pa virsu uzber gurķi, tomātiņus (pārgrieztus uz pusēm), sieru (sarīvētu uz rupjās rīves), sukādes, riekstus un lokus (sagrieztus). Bļodiņā vai krūzītē samaisa sīrupu, etiķi, sojas mērci un eļļu.

Pagaršo un pievieno vēl kādu no sastāvdaļām, ja trūkst garšas. Uzlej mērci un servē.

Saistītās receptes

Sēņu-siera kesadilja

15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Gandrīz ideālu vakariņu uzkoda

4h 45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Salāti ar prošuto

10min • Viegli