Krāsainie salāti

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Krāsainie salāti
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Salātu maisījums
     200 g
  • Ķiršu tomāti
     200 g
  • Kazas siers
     200 g
  • Dzērveņu sukādes “Rāmkalnu"
     150 g
  • Gurķis
     1 gabali
  • Loki
      pēc garšas
  • Ciedru rieksti
     100 g

Mērce

  • Sīrups “Rāmkalnu"
     2 Ēdamkarote
  • Balzamiko etiķis
     2 ēdamk.
  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Lazdu riekstu eļļa vai olīveļļa
     4 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šie salāti ir tik krāsaini, kā mūsu Latvijas vasaras pļavas. Puķes nozied, bet šos salātus var gatavot visu gadu, un vasaras sajūta būs pat aukstākajā ziemā. Un, galvenais, visas sastāvdaļas ir nopērkamas RIMI nepārtraukti.

Šie salāti ir īpaši vērtīgi, kad dabā nav vitamīnu, jo sukādes satur ļoti daudz vitamīnu un minerālvielu.

Pēdējā laikā esmu ļoti iecienījusi lazdu riekstu eļļu. Tomēr tā ir dārgāka, un šai receptei tikpat labi var izmantot olīveļļu.

Noskalo salātus un nosusina. Ieliek lielā salātu bļodā.

Ciedru riekstus apbrūnina uz pannas. Eļļu nevajag, ciedru rieksti izdala eļļu, kad tos apcep.

Mikslim pa virsu uzber gurķi, tomātiņus (pārgrieztus uz pusēm), sieru (sarīvētu uz rupjās rīves), sukādes, riekstus un lokus (sagrieztus). Bļodiņā vai krūzītē samaisa sīrupu, etiķi, sojas mērci un eļļu.

Pagaršo un pievieno vēl kādu no sastāvdaļām, ja trūkst garšas. Uzlej mērci un servē.

Saistītās receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes