Kraukšķīgās kartupeļu ripiņas aerogrilā

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Kraukšķīgās kartupeļu ripiņas aerogrilā
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kartupeļi

  • Kartupeļi
     300 g
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Etiķis
     3 ēdamk.
  • Eļļa
     7.5

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izmanto karstā gaisa friteri jeb aerogrilu ērtai, ātrai un veselīgai gatavošanai - pašgatavoti čipsi ar mazāk sāli un ievērojami mazāku eļļas daudzumu garšos gan lieliem, gan maziem.

Izmantojot mandolīnas rīvi sarīvē kartupeļus vismaz 1 mm plānās ripiņās.
Liec bļodā, pieber saļi, pielej etiķi un ūdeni.
Noturi kartupeļus ūdenī vismaz 30 minūtes. dažas šķirnes pat ilgāk. Sāls palīdzēs kartupeļiem atbrīvoties no mitruma. Kartupeļu daivas, pēc peldes, liek uz dvieļa un kārtīgi nosusina, lai tie būtu pilnībā sausi. Nedaudz atgādina papīru. Apšalca tos ar nelielu eļļas daudzumu un liek cept 190 grādos 20 minūtes ik pēc 5 minūtēm tos nedaudz pakratot.
Pasniedzot pārkaisi ar sāli un garšvielām.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes