Kraukšķīgie kartupeļi

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Kraukšķīgie kartupeļi
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kartupeļi
     1.5 gab.
  • Timiāns
      sauja
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls
     1 tējk.
  • Olīveļļa Rimi Light
     2 Ēdamkarote

Piedevas

  • Jogurts bez piedevām
     200 g
  • Loki
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Tomāti
     2 gab.
  • Spināti
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo kartupeļus un iegriez strēmelēs 3/4 kartupeļa dziļumā.

Cepamajā traukā ieber timiānu, virsū kārto kartupeļus, sajauc eļļu ar rīvētu ķiploku un sāli un pārlej kartupeļiem.

Liec cepeškrāsnī 200 grādos uz 25 minūtēm zem folijas un vēl uz 15 minūtēm bez tās.

 

Pasniedz, pierīvējot citrona miziņu un katram kartupelim iegrieztajās šķēlēs iepilinot svaigu citrona sulu. 

Atsevišķi pievieno jogurtu ar sāli un sagrieztiem lociņiem un sagrieztus tomātus ar spinātiem vai sajauc visu kopā salātos.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes