Krēmīgais risoto

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Buljons
     1.2 L
  • Sēnes (pēc izvēles)
     450 g
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote
  • Šalotes sīpoli
     2 gabali
  • Arborio rīsi
     275 g
  • Sauss baltvīns
     120 ml
  • Zaļumi
     3 Ēdamkarote
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Sviests
     55 g
  • Rīvēts parmezāns
     40 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzsilda buljonu.

Uzsilda dziļu pannu vai katlu. Pievieno ēdamk. olīveļļas  un pievieno smalki sagrieztus šalotes sīpolus . Maisa līdz tie paliek mīksti. Pievieno sēnes un sautē uz vidēji lielas uguns, līdz sēnes sāk apcepties.

Pievieno rīsus, samaisa, lai tie tiek apsegti ar eļļu (kādas 2 minūtes).

Pielej klāt vīnu, kārtīgi samaisa, un gaida, kamēr tas pilnībā sasūcas rīsos. Tad pamazām (pa kausiņam) lej klāt buljonu un maisa rīsus (lai nepiedeg).

Pēc tam turpina liet klāt pa kausiņam, pēc katra pievienotā maisa un gaida, līdz viss buljons sasūcies rīsos. Lej klāt nākamo. Kad viss buljons ir pievienots, ļauj rīsiem sautēties vēl kādas 20 minūtes uz vidējas liesmas.

Tad izslēdz plīti, pievieno sāli un piparus, sviestu, zaļumus un parmezāna sieru.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes