Sastāvdaļas
-
Sterletes fileja250 g
-
Arborio rīsi Selection by Rimi300 g
-
Baltvīns150 ml
-
Buljons1 L
-
Zaļie zirnīši saldēti Rimi250 g
-
Sviests50 g
-
Eļļa10 g
-
Saldais sīpols1 gab.
-
Rīvēts cietais siers40 g
-
Piparmētru lapiņas1 sauja (-s)
-
SālsPēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez mazos kubiņos sīpolu.
Sagatavo zivs fileju, sagriez gabalos.
Uzsildi katlā buljonu un atstāj uz minimāla karstuma sildīties.
Pannā liec 20 g sviesta ar 10 g eļļas. Pievieno sīpolus un sautē, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Pievieno rīsus, pasautē. Pielej vīnu, notvaicē.
Uzņem laiku 20 minūtes. Pievieno nedaudz buljona, lai rīsi tiktu pārklāti. Maisi un ik pa laikam pielej vēl buljonu.
Kad pagājis uzņemtais laiks, rīsiem pievieno sterleti, zirnīšus un vēl nedaudz buljona. Patvaicē 2–3 minūtes.
s. Liec klāt sviestu, rīvēto cieto sieru un ņem nost no karstuma.
a. Piemaisi piparmētru un pasniedz, kamēr rīsi krēmīgi un silti.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.