Krēmīgie salāti ar apelsīnu truša kājām

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Krēmīgie salāti ar apelsīnu truša kājām
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Eļļa cepšanai
     15 ml
  • Truša kājas
     4 gab.
  • Ķiploki
     2 gabali
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Romiešu salātu lapas
      8 gab.
  • Keila (lapu kāposta) lapas
     100 g
  • Olas
     4 gab.

Garoziņa

  • Apelsīna miziņa
     1 gab.
  • Rozmarīns
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Parmezāns
     30 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Anšovi
      5 gab.
  • Dižonas sinepes
     2 tējk.
  • Ķiploks
     15 g
  • Citrona sula
     30 ml
  • Parmezāns
     50 g
  • Maiga olīveļļa
     50 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Viegls, bet tai pat laikā pietiekoši sātīgs ēdiens.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, sakarsē eļļu un apcep truša kājas no abām pusēm zeltainas. Atstāj ar virspusi uz augšu, zem kājām paliec apakšā rozmarīna zariņus un ķiploka galvas (pārgrieztas uz pusēm) un cep krāsnī 10 minūtes.

Tikmēr bļodā samaisi sasmalcinātas visas garoziņai paredzētās sastāvdaļas. Kad pagājušas 10 minūtes, uzliec garoziņas sastāvdaļas uz truša kājām un turpini cept apmēram 15 minūtes, līdz gatavs.

Tikmēr blenderī liec visas mērces sastāvdaļas (sasmalcinātas), izņemot eļļu. Sāc blenderēt un pielej daļu eļļas, lai masa kļūst vijīgāka un viss skaisti sablenderējas. Blenderim darbojoties, lēnām lej klāt atlikušo eļļu, līdz viss pieliets un izveidojusies krēmīga salātu mērce.

Salātlapas un keilu samaisi ar daļu mērces, lai viss ir pilnīgi pārklāts. Vari izmantot visu mērci, bet vari arī daļu atstāt citai reizei vai sendvičam. Salātlapas liec traukos, pa virsu liec vidēji mīksti vārītas olas (pārgrieztas uz pusēm) un truša kājas. Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Brusketas

15min • Viegli

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Hotdogi

25min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.