Krēmīgie spageti ar ikriem

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Krēmīgie spageti ar ikriem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums
     300 g
  • Timiāna lapiņas
     1 Tējkarotes
  • Fenheļa sēklas (pēc izvēles)
     0.33 Tējkarotes
  • Citrona miza
     1 gabali
  • Sviests (trīs gabaliņos)
     40 g
  • Rīvēts siers Grana Padano
     40 g
  • Makaroni Spaghetti
     240 g
  • Foreles vai laša ikri
     4 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec katlā vārīties spageti kā norādīts uz iepakojuma.

 

Paralēli citā katliņā lej saldo krējumu, liec smalki sarīvētu citrona mizu, timiāna lapiņas, fenheļa sēklas un karsē uz palielas liesmas, līdz sāk vārīties.

Nogriez vidēju liesmu un pavāri, līdz krējuma daudzums samazinās par trešo daļu.

Noņem no uguns, ieliec gabaliņu sviesta un iemaisi ar rokas putojamo slotiņu, kamēr izkūst.

Tā pa vienam pievieno arī pārējos sviesta gabaliņus.

Beigās iemaisi sieru, visu laiku maisot, līdz tas izkūst.

Pagaršo, vai pietiek sāls un pipari.

 

Nokās pastu, atstājot kādus 100 ml šķidruma.

Liec pastu atpakaļ katlā uz mazas liesmas, pievieno mērci un iemaisi. 

Ja mērces pietiek, viss kārtībā; ja šķiet, ka gribētos vairāk, pielej nedaudz atlikušā ūdens un pavāri, līdz tas vāroties sabiezē un skaisti apņem pastu. 

Liec šķīvjos, virsū liec ikrus un pasniedz uzreiz.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar mīdijām

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Pasta alla carbonara

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti