Sastāvdaļas
Putra
-
Buljons (vistas vai dārzeņu)500 ml
-
Kukurūzu putraimi130 g
-
Piens100 ml
-
Rīvēts cietais siers2 ēdamk.
-
Sviests1 ēdamk.
Sēnes
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Sēnes (pēc izvēles)500 g
-
Sīpols vai mazs puravs1 gab.
Garšvielu marināde
-
Timiāns kaltēts0.5 tējk.
-
Rozmarīns kaltēts0.5 tējk.
-
Ķiploku granulas0.5 tējk.
-
Pētersīlis kaltēts0.5 tējk.
-
Sāls0.3 tējk.
-
Cukurs0.3 tējk.
-
Gaišā sojas mērce40 ml
-
Ūdens60 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kukurūzu putra ar sēnēm
Pirmo gatavo putru.
Vāri buljonu lēnām pievienojot kukurūzu pārslas.
Putra vārot nemitīgi jāmaisa.
Kad tā sabiezē - atliec malā un gatavo sēnes.