Kungu kebabs

  • Gatavošana 2h
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Paprikas pulveris
     1 Tējkarotes
  • Kumīns
     1 Tējkarotes
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Kajēnas pipari
     1 Tējkarotes
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Pipari
     0.5 Tējkarotes
  • Laima sula
     40 ml
  • Steiks
     900 g
  • Sīpols
     1 gabali
  • Sarkanā paprika
     1 gabali
  • Dzeltenā paprika
     1 gabali
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Tortiljas
     4 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez steiku aptuveni 7cm biezos gabalos. Ieliec vidēji lielā bļodā. Atsevišķā mazā bļodā savieno garšvielas, ķiploku un laima sulu - kārtīgi samaisa, līdz nav kunkuļi. Maisījumu pievieno gaļai un apmaisa.

Ieliek gaļu ledusskapī uz 30 minūtēm. Tikmēr ieslēdz krāsni uz 150°C.

Uz cepampannas izklāj cepampapīru, noliek pusi sīpola, tajā iedur koka iesmiņu. Uz iesmiņa sāk spraust gaļu. Pa virsu uzsprauž otro sīpola pusi, saspiežot gaļas gabalus kopā.

Liek cepties aptuveni 1,5 h.

Tad izņem ārā pannu, krāsnī temperatūru paaugstina līdz 230°C. Pannā ieber sagriezto sīpolu un paprikas, apslaka ar olīveļļu un apber ar sāli un papriem. Liek cepties uz 15 minūtēm.

Griež gaļu un pasniedz ar tortiljām un iecienītajām mērcītēm.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes