Sastāvdaļas
-
Ķidāta karpa1 gab.
-
Sāls1.5 Ēdamkarote
-
Cukurs1 Tējkarotes
-
Kumins1 Tējkarotes
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Dilles1 bunte (-s)
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Iesaka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis: “Līgo svētkos acu gaišumam un prāta asumam galdā jāceļ branga zivs!”
Sajauc sāli ar kuminu, cukuru un kārtīgi ierīvē zivi no augšas un iekšpuses. Liek zivij vēderā dilles un sagrieztas ķiploku daivas.
Liek kūpinātavā un kūpina vismaz 2-2,5 h vidēji 70-80 grādu temperatūrā.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize