Kūpināta karpa

  • Gatavošana 2h 10min
  • Vidēji grūti
Kūpināta karpa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Ķidāta karpa
     1 gab.
  • Sāls
     1.5 ēdamk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Kumins
     1 tējk.
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)
  • Dilles
     1 bunte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Iesaka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis: “Līgo svētkos acu gaišumam un prāta asumam galdā jāceļ branga zivs!”

Sajauc sāli ar kuminu, cukuru un kārtīgi ierīvē zivi no augšas un iekšpuses. Liek zivij vēderā dilles un sagrieztas ķiploku daivas.

Liek kūpinātavā un kūpina vismaz 2-2,5 h vidēji 70-80 grādu temperatūrā.

Līdzīgas receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sterlete sviestā

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs pīrāgs

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Cepeškrāsnī cepta karpa

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sēnes sviestā

20min • Vidēji grūti