Kūpināta laša karpačio

  • Gatavošana 24min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Laša fileja
     400 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa Extra Virgin
      pēc garšas
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Citrons
     1 gab.
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Sarkanais greifrūts
     1 gabali
  • Baltvīna etiķis
      pēc garšas
  • Krēmsiers
     150 g
  • Cukurs
      pēc garšas
  • Mārrutki
     1 tējk.
  • Zaļumi (pēc izvēles)
      pēc garšas
  • Kaperi
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Lavašs

  • Ūdens
     48 g
  • Milti
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ekskluzīva svētku uzkoda - kūpināta laša karpačio. Iemācies no šefpavāra Normunda Baranovska, kā mājās nokūpināt lasi.

Ja izvēlējies svaigu lasi, sagriez to šķēlītēs un liec lielā traukā, bļotā vai katlā. 

Aizdedzini kadiķa zariņu un iemet katlā, katlam izkiec vāku, lai sāk veidoties dūmi. Atstāj katlu neaiztiec līdz pasniegšanai.

Pagatavo citrusaugļu filejas, kā rādīts video. Citrusa sulu izmanto sīpolu marinādei, tai pievienojot etiķi un cukuru. Marinādē liec smalki sagrieztu sīpolu.

Sajauc kopā lavaša sastāvdaļas. Izrullē pēc iespējas plānāk un apskaki ar eļļu. Cep 200 grādos līdz zeltains. Pasniedzot salauz gabalos.

Gatavo karpačio. Uzliec lasi uz šķīvja, pievieno sāli un piparus, eļļu pēc vajadzības. Pa virsu liec citrusaugļus, marinētu sīpolu un zaļumus.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Siera standziņas

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mencas kebaba iesmiņi

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Lasis ar brokoļiem

20min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.