Kūpināta laša karpačio

  • Gatavošana 24min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Laša fileja
     400 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa Extra Virgin
      pēc garšas
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Citrons
     1 gab.
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Sarkanais greifrūts
     1 gabali
  • Baltvīna etiķis
      pēc garšas
  • Krēmsiers
     150 g
  • Cukurs
      pēc garšas
  • Mārrutki
     1 tējk.
  • Zaļumi (pēc izvēles)
      pēc garšas
  • Kaperi
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Lavašs

  • Ūdens
     48 g
  • Milti
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ekskluzīva svētku uzkoda - kūpināta laša karpačio. Iemācies no šefpavāra Normunda Baranovska, kā mājās nokūpināt lasi.

Ja izvēlējies svaigu lasi, sagriez to šķēlītēs un liec lielā traukā, bļotā vai katlā. 

Aizdedzini kadiķa zariņu un iemet katlā, katlam izkiec vāku, lai sāk veidoties dūmi. Atstāj katlu neaiztiec līdz pasniegšanai.

Pagatavo citrusaugļu filejas, kā rādīts video. Citrusa sulu izmanto sīpolu marinādei, tai pievienojot etiķi un cukuru. Marinādē liec smalki sagrieztu sīpolu.

Sajauc kopā lavaša sastāvdaļas. Izrullē pēc iespējas plānāk un apskaki ar eļļu. Cep 200 grādos līdz zeltains. Pasniedzot salauz gabalos.

Gatavo karpačio. Uzliec lasi uz šķīvja, pievieno sāli un piparus, eļļu pēc vajadzības. Pa virsu liec citrusaugļus, marinētu sīpolu un zaļumus.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti