Kūpināta laša karpačio

  • Gatavošana 24min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Laša fileja
     400 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa Extra Virgin
      pēc garšas
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Citrons
     1 gabali
  • Apelsīns
     1 gabali
  • Sarkanais greifrūts
     1 gabali
  • Baltvīna etiķis
      pēc garšas
  • Krēmsiers
     150 g
  • Cukurs
      pēc garšas
  • Mārrutki
     1 Tējkarotes
  • Zaļumi (pēc izvēles)
      pēc garšas
  • Kaperi
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Lavašs

  • Ūdens
     48 g
  • Milti
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja izvēlējies svaigu lasi, sagriez to šķēlītēs un liec lielā traukā, bļotā vai katlā. 

Aizdedzini kadiķa zariņu un iemet katlā, katlam izkiec vāku, lai sāk veidoties dūmi. Atstāj katlu neaiztiec līdz pasniegšanai.

Pagatavo citrusaugļu filejas, kā rādīts video. Citrusa sulu izmanto sīpolu marinādei, tai pievienojot etiķi un cukuru. Marinādē liec smalki sagrieztu sīpolu.

Sajauc kopā lavaša sastāvdaļas. Izrullē pēc iespējas plānāk un apskaki ar eļļu. Cep 200 grādos līdz zeltains. Pasniedzot salauz gabalos.

Gatavo karpačio. Uzliec lasi uz šķīvja, pievieno sāli un piparus, eļļu pēc vajadzības. Pa virsu liec citrusaugļus, marinētu sīpolu un zaļumus.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laša tartars ar paipalu olām

1h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes