Kūpināta laša pirkstiņu uzkoda

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Kūpināta laša pirkstiņu uzkoda
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Uzkoda

  • Laša filejas ar ādu, auksti kūpināta
     120 g
  • Foreles ikri I Love Eco
     40 g
  • Grieķu jogurts
     100 g
  • Ābols
     1 gabali
  • Laims
     1 gabali
  • Medus
     1 Tējkarotes

Lavašam

  • Kviešu milti
     50 g
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Silts ūdens
     23 g
  • Sezama sēklas
     1 Tējkarotes
  • Eļļa
     1 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc miltus ar sāli un pievieno siltu ūdeni.

Samīci mīklu.

Izrullē pēc iespējas plānāku, apkaisot to rullēšanas laikā.

Kad mīkla izrullēta, apkaisi to ar sezama sēklām un ierullē tās mīklā.

Ar otiņu apsmērē mīklu ar eļļu.

Liec uz cepamā papīra un cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos līdz 8 minūtēm.

Seko līdzi gatavībai, jo ja mīkla būs plānāka, tā arī ātrāk izcepsies.

Sagriez ābolu mazos kubiņos, piespied laima sulu, pielej medu.

Ļauj iemarinēties 5 minūtes.

Salauz mīklu vēlamā izmēra gabalos, apsmērē ar jogurtu.

Pievieno sagrieztu lasi, ikrus, marinētu ābolu un dekorē ar zaļumu.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes