Kuskuss un citroneļļas garneles

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Kuskuss un citroneļļas garneles

Sastāvdaļas

  • Kuskuss Rimi
     300 g
  • Buljons (pēc izvēles)
     350 ml
  • Zaļie zirnīši Rimi (atlaidināti)
     250 g
  • Kukurūza Rimi
     250 g
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Sīpolloki
      4 kāti
  • Olīveļļa ar citrona garšu Selection by Rimi
     40 ml
  • Garneles Rimi (vārītas, attīrītas, saldētas)
     200 g
  • Citrons
     1 gab.
  • Svaigi malti pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri buljonu.
Kuskusu ber katlā ar vāku un aplej ar 1/4 daļu karsta buljona.
Apmaisi, uzliec vāku un ļauj ievilkties 2 minūtes.
Pēc 2 minūtēm apmaisi kuskusu, atkal pievieno 1/4 daļu buljona, apmaisi, apklāj ar vāku.
Atstāj uz 2 minūtēm.
Tā dari 4 reizes.
Pēdējā reizē pievieno sakapātus zaļumus, zirnīšus un kukurūzu.
Atkausētās garneles nosusini un aplej ar citrona eļļu, pievieno citrona miziņu.
Pasniedz kuskusu, pa virsu liekot garneles ar citroneļļu.

Visam pārslaki svaigo citrona sulu un pieber svaigi maltus piparus.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti