Labākais olu kultenis

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Olu kultenim

  • Olas
     4 gab.
  • Piens
     50 ml
  • Rīvēts siers
     
  • Sāls
     
  • Pipari
     
  • Sviests
     35 g
  • Zaļumi
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē pannu uz vidējas uguns.

Bļodā iesit olas, pievieno pienu, sāli un piparus.

Olas ar putojamo slotiņu uzsit līdz viendabīgai konsistencei.Uz pannas liec sviestu un ļauj tam uzputot.

Olu miksli liec pannā un ar koka lāpstiņu no pannas malām sāc vilkt uz centru apceptās maliņas. Paralēli tam pamazām pievieno rīvētu sieru.

Visu laiku pārliecinies, ka neviena olas daļa nepaliek pārāk ilgi piespiesta pannai. Kad nekur vairs nav jēlas olas, kultenis ir gatavs.

Pasniedz karstu ar zaļumiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!