Labākais olu kultenis

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Labākais olu kultenis
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Olas
     4 gab.
  • Piens
     50 ml
  • Rīvēts siers
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sviests
     35 g
  • Zaļumi
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē pannu uz vidējas uguns.

Bļodā iesit olas, pievieno pienu, sāli un piparus.

Olas ar putojamo slotiņu uzsit līdz viendabīgai konsistencei.Uz pannas liec sviestu un ļauj tam uzputot.

Olu miksli liec pannā un ar koka lāpstiņu no pannas malām sāc vilkt uz centru apceptās maliņas. Paralēli tam pamazām pievieno rīvētu sieru.

Visu laiku pārliecinies, ka neviena olas daļa nepaliek pārāk ilgi piespiesta pannai. Kad nekur vairs nav jēlas olas, kultenis ir gatavs.

Pasniedz karstu ar zaļumiem.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes