Laša bļoda

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Laša bļoda
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Avokado
     100 g
  • Laša fileja
     250 g
  • Kvinojas-dārzeņu maisījums
     300 g
  • Grauzdētas sezama sēklas
     20 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Gurķis
     1 gabali
  • Beztauku jogurts
     80 g
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Marinēts ingvers
     20 g
  • Koriandrs
     10 g
  • Pētersīļi
      1 kāts
  • Čili pipars
      0.5 gab.
  • Vasabi
     2 g
  • Spināti
     50 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Melnie pipari
     1 šķipsniņa (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms sagatavo visas piedevas: sasmalcini gurķi un burkānu, sagriez daiviņās avokado.

Tad pagatavo mērci: jogurtu sajauc ar sīki sasmalcinātu čili, ķiploku un zaļumiem, pievieno šķipsniņu sāls un piparu. Apgrauzdē sezama sēklu.

Lasi sagriez ļoti plānās šķēlēs, apsmērē ar šķipsniņu vasabi.

Novāri kvinojas-dārzeņu maisījumu.

Kārto bļodā kvinojas maisījumu, spinātus, papildini ar laša šķēlēm, gurķi, avokado un burkānu, pārkaisi sezama sēklas.

Pasniedz ar jogurta-čili mērci.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli

Ramen laša zupa

40min • Vidēji grūti

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti