Laša burgeri ar marinētu fenheli

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Laša burgeri ar marinētu fenheli

Sastāvdaļas

Laša kotletes

  • Laša fileja
     480 g
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Burgeri

  • Burgeru maizītes
     4 gabali
  • Tomāti
     1 gab.
  • Rukolas lapas
     4 sauja (-s)
  • Laims
     1 gab.
  • Fenhelis
     0.5 gabali
  • Medus
     0.5 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Samaļ vai smalki sakapā laša fileju.

Pievieno smalki sagrieztus šalotes sīpolus, piparus un sāli pēc garšas.

Izveido kotletes.

Fenheli sagriež plānās šķēlītēs, aplej ar laima sulu un pievieno medu.

Viegli ar rokām samīca fenheli, lai izdalītos sula un tas kļūtu mīkstāks.

Uz sakarsēta grila restēm apgrilē burgermaizīšu pusītes, lai kraukšķ.

Laša kotletes apcep no abām pusēm.

Gatavo burgerus.

Mērcēm vari izmantot vai nu pikanto tomātu mērci, vai pašmāju gatavotu majonēzi, taču iesaku pievienot vairāk ķiploku un citrona sulu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli