Laša fileja ar dārzeņu rīsiem

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Laša fileja ar dārzeņu rīsiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Laša filejas
     250 g
  • Sezama sēklu eļļa
     1 ēdamk.
  • Sezama sēklas
     1 ēdamk.
  • Citrons
     1 gab.
  • Sāls
      šķipsniņa

Piedevas

  • Ziedkāposts
     0.25 gab.
  • Brokoļi
     0.5 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     50 ml
  • Čili pipari
      pēc garšas
  • Sīpols
     1 gab.
  • Dārzeņu buljons
     250 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Filejas iemarinē ar sezama eļļu, citrona miziņu (no 1 citrona), citrona sulu no 1⁄2 citrona, sezama sēkliņām un sāli.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos 8-12 minūtes, atkarībā no filejas biezuma.

Gatavo dārzeņu rīsus:

 

Virtuves kombainā sasmalcini ķiploku ar ziedkāpostu un brokoli, nepārspīlē, nesamal putrā, izdari tikai dažus apgriezienus. Var arī sīki sakapāt ar nazi. 

Pannā lej eļļu, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sasmalcinātu čili un pasautē, līdz sīpols sāk iekrāsoties zeltains, tad pievieno dārzeņus un sautē, maisot vēl 4 minūtes un lēnām pievienojot siltu buljonu. 

Līdzko tas būs iztvaikojis un dārzeņi kļuvuši mīksti, pasniedz tos kopā ar laša filejām.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes