Laša tartars ar avokado un paipalu olām

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Laša tartars ar avokado un paipalu olām

Sastāvdaļas

  • Laša fileja Rimi (bez ādas un asakām)
     180 g
  • Šalotes sīpols
     30 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Olīveļļa I Love Eco
     1 Ēdamkarote
  • Grieķu jogurts Valmiera (0%)
     60 g
  • Avokado
     250 g
  • Laima sula
     6 ml
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Čili
     0.5 tējk.
  • Paipalu olas
     4 gab.
  • Sausmaizītes Finn Crisp
     40 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lasi sakapā ar olīveļļu, sāli, pipariem.

Sakapā šalotes sīpolus un sajauc kopā ar lasi.

Attīri avokado un sagriez mazos kubiņos, pievienojot laima sulu un sāli ar čili.

Novāri paipalu olas precīzi 2 minūtes un 30 sekundes jau vārošā ūdenī.

Atdzesē un nomizo. Pārgriez paipalu olas uz pusēm.

Kārto porcijas. Liec jogurtu, laša tartaru, avokado, paipalu olu pusītes un sausmaizītes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes