Sastāvdaļas
Laša tartars
-
Laša fileja500 g
-
Sāls2 Ēdamkarote
-
Cukurs1 Ēdamkarote
-
Dilles (sasmalcinātas)1 Ēdamkarote
-
Pētersīļi (sasmalcināti)1 Ēdamkarote
-
Estragons1 Tējkarotes
-
Dižonas sinepes1 Tējkarotes
-
Citrona sula1 gabali
-
Piparipēc garšas
Salsa
-
Avokado (vidēji)2 gabali
-
Čili pipars0.2 gabali
-
Olīveļļa1 Ēdamkarote
-
Baltvīna etiķis1 Tējkarotes
-
Citrona sula0.5 gabali
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Krēmsiers
-
Krēmsiers Filadelfija200 g
-
Loki (sasmalcināti)1 Ēdamkarote
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Dekors
-
Paipalu olas6 gab.
-
Dilles (dekoram)6 zariņi
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodiņā sajauc sāli un cukuru, iezied ar maisījumu lasi un novieto slēgtā traukā ledusskapī uz 24 stundām.
Iesālīto laša fileju sagriez mazos kubiņos, liec bļodā, pievieno estragonu, sinepes, citrona sulu, sāli, piparus, sasmalcinātas dilles un pētersīļus un liec uz 30 minūtēm nostāvēties.
Kad laiks pagājis, ņem apaļas formiņas un iepildi sasmalcināto lasi, pieplacinot pie pamatnes.
Gatavo salsu: avokado un čili piparu sasmalcini, pievieno olīveļļu, baltvīna etiķi, citrona sulu, sāli, piparus. Sajauc un pildi uz saplacinātā laša, cieši izlīdzini.
Gatavo krēmsiera kārtu: sakul krēmsieru ar sasmalcinātiem lociņiem, sāli, pipariem, kārto uz avokado kārtas, izlīdzini un novieto ledusskapī uz stundiņu.
Novāri paipalu olas viegli mīkstas (3 minūtes), nomizo un dekorē tartaru, papildinot ar dillēm.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize