Sastāvdaļas
Laša tartars
-
Laša fileja500 g
-
Sāls2 ēdamk.
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Dilles (sasmalcinātas)1 ēdamk.
-
Pētersīļi (sasmalcināti)1 ēdamk.
-
Estragons1 tējk.
-
Dižonas sinepes1 tējk.
-
Citrona sula1 gab.
-
Piparipēc garšas
Salsa
-
Avokado (vidēji)2 gabali
-
Čili pipars0.2 gabali
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Baltvīna etiķis1 tējk.
-
Citrona sula0.5 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Krēmsiers
-
Krēmsiers Filadelfija200 g
-
Loki (sasmalcināti)1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Dekors
-
Paipalu olas6 gab.
-
Dilles (dekoram)6 zariņi
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodiņā sajauc sāli un cukuru, iezied ar maisījumu lasi un novieto slēgtā traukā ledusskapī uz 24 stundām.
Iesālīto laša fileju sagriez mazos kubiņos, liec bļodā, pievieno estragonu, sinepes, citrona sulu, sāli, piparus, sasmalcinātas dilles un pētersīļus un liec uz 30 minūtēm nostāvēties.
Kad laiks pagājis, ņem apaļas formiņas un iepildi sasmalcināto lasi, pieplacinot pie pamatnes.
Gatavo salsu: avokado un čili piparu sasmalcini, pievieno olīveļļu, baltvīna etiķi, citrona sulu, sāli, piparus. Sajauc un pildi uz saplacinātā laša, cieši izlīdzini.
Gatavo krēmsiera kārtu: sakul krēmsieru ar sasmalcinātiem lociņiem, sāli, pipariem, kārto uz avokado kārtas, izlīdzini un novieto ledusskapī uz stundiņu.
Novāri paipalu olas viegli mīkstas (3 minūtes), nomizo un dekorē tartaru, papildinot ar dillēm.