Laša tartars un kotletītes ar jogurta mērci un gurķu salātiem

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Laša tartars un kotletītes ar jogurta mērci un gurķu salātiem
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Laša vai foreles fileja
     1 kg
  • Sīpols
     1 gabali
  • Kaperi
     150 g
  • Olīveļļa
     70 ml
  • Olīveļļa cepšanai
     70 ml
  • Sāls
     
  • Piecu piparu maisījums
     
  • Degvīns
     50 g
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Olas
     2
  • Paipalu olas
     6
  • Rīvmaize
     150 g
  • Grieķu jogurts
     200 ml
  • Gurķi
     3 gabali
  • Cukurs
     0.5 tējk.
  • Citroni Verna
     2 gabali
  • Pasniegšanai pēc izvēles: bagete, rupjmaize, salātu lapas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīki sakapā sīpolus un zivi ar nazi vai virtuves kombainā, rūpīgi izņemot asakas, un samaisi bļodā.
Pievieno 100 g kaperu, 70 ml eļļas, degvīnu un sāli, un piparus pēc garšas.
Pusi masas liec traukā, kurā pasniegsi tartaru, un izveido apaļu formu.
Dekorē ar jēlām paipalas oliņām, dillēm un citrona šķēlītēm.
Pasniedzot pievieno sagrieztu bageti, rupjmaizi un mazas salātu lapas, kurās ierullē tartaru.
Pārējai masai pievieno olas un rīvmaizi.
Izveido mazas kotletītes un cep olīveļļā vai sviestā.
Nemizotus gurķus sagriez plānās ripiņās.
Liec bļodā, samaisi ar 70 ml olīveļļas, sulu no viena citrona, cukuru, sakapātām dillēm, sāli un pipariem.
Jogurtu sajauc ar 50 g kaperu, sāli un pipariem.
Pasniedz kotletītes ar mērci un salātiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes